Vraag & Antwoord

Is het legitiem om niet-moslims religieuze liederen gepaard met muziek te laten luisten

Wanneer we christenen willen aantrekken tot de Islaam, is het dan toegestaan om dit te doen met religieuze liederen begeleid door muziek? Is het toegestaan om een band die een religieuze groep genoemd wordt uit te nodigen, wetende dat zij religieuze liederen zingen gepaard gaand met muziekinstrumenten?

Ik denk dat het belangrijker is mensen uit te nodigen naar de Islaam met de Qor-aan recitatie met mooie Tedjweed. (Tedjweed: Intonatie van de Qor-aan). Het is overbodig om deze muzikale groepen uit te nodigen met zang en muziekinstrumenten. Het luisteren naar gedichten over de schoonheid van de Islaam door welsprekende dichters en sprekers die invloed hebben op de toehoorders, zo ook mooie Qor-aan recitatie of profetische overleveringen die de Islaam verduidelijken is efficiënter. Aangezien de Islaam een van nature aanwezige religie is bij de geboorte. * Verder dient aan deze christenen de ware Islaam uitgelegd te worden, zijn leer en de doelstellingen die waarschuwen voor muziek en muziekinstrumenten. Er zit niets goeds in degene die alleen maar bands uitnodigt die muziek en dans behelzen om zogenaamd een "mooie beeld" neer te zetten van de Islaam. En ik denk niet dat dit enige effect heeft op de toehoorders (christenen)."

En Allah weet het beste.

Uit het boek "al-Loe-eloe-e al-Makien min Fataawa ibn Djibrien" (moge Allah hem genadig zijn) (blz. 28).

* Immers, de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Er is geen kind of het wordt geboren op de natuurlijke aanleg (oftewel de Islaam). Vervolgens zijn het zijn ouders die hem tot een jood, christen of magiër maken... Vervolgens reciteerde Aboe Hoerayrah de uitspraak van Allah (de Verhevene): "(Volg) de natuurlijke aanleg, waarop Allah de mens heeft geschapen. Er is geen verandering in de schepping van Allah. Dat is de juiste godsdienst." (overgeleverd door Imaam al-Boekhaarie)


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN