Vraag & Antwoord

Interpretatie van dromen

Ik ben een jongen die best wel veel dromen heeft gehad,en ik vraag me af wat de betekenis van die dromen eigenlijk zijn, en vroeg me af,of je mij een goed boek kan aanraden over dromen in het Nederlands, als ie er zijn tenminste, ik heb begrepen dat die boeken er wel zijn maar jammer genoeg alleen in het Arabisch.

Wat dient een moslim(a) te doen als hij/zij een slechte droom ziet (b.v. een nachtmerrie)?

Wat dient een moslim(a) te doen als hij/zij een slechte droom ziet (b.v. een nachtmerrie)?

Zijn sommige dieren in staat de Djinn te horen of te zien?

Zijn sommige dieren in staat de Djinn te horen of te zien?

Is het verdelgen van insecten toegestaan?

Ik heb een vraag over het verdelgen van insecten in huis, dus niet buiten. Welke insecten (of dieren zoals spinnen) mag je verdelgen? En bij welke mag dat niet? En op welke manier is dat toegestaan

Is het toegestaan om je broeder meer dan drie dagen te negeren?

Ik weet dat het voor de moslim toegestaan is boos te zijn op zijn broeder, maar niet langer dan drie dagen. En dat de beste van deze twee degene is die begint met de Salaam groet (as-Salaam "alaykoem). Maar als ik deze broeder alleen maar een keer in de week zie of iets in die buurt, is het dan voor mij toegestaan om hem drie maal te negeren telkens wanneer ik hem zie/tegenkom of dien ik mij echt te houden aan de periode van drie dagen?!

Als ik dat doe, dan zal de broeder er zich niet van bewust zijn dat ik boos over hem ben, ik weet dat deze methode niet een goede methode waarmee een moslim zich dient te karakteriseren, maar het kan gebeuren dat een van de broeders iets doet en ik wil hem laten merken dat ik het daar niet mee eens ben.

AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN