Vraag & Antwoord

Mobiele telefoons met een muziektoon als beltoon is verboden

Wat is uw mening over storende muziekklanken op mobiele telefoons tel die door anderen gehoord worden en onderling doorgaat tot dit zelfs in de moskeeën te horen is?

Alle lof is voor Allah.

Muzikale klanken met liedjes en songs als beltoon (of sms) op mobiele telefoons is verboden, dit verbod wordt gruwelijker en verhoogd wanneer dit in de huizen van Allah, de moskeeën, is. Omdat dit een openlijke schending van h'araam is, en een verbod op deze bevoorrechte plaats (moskeeën) is groter, en de zonde van de pleger groter. Het is bekend dat de profeet muziekinstrumenten die muzikale geluiden maken verbood. In deze mobiele telefoons zitten deze muzikale geluiden die telkens weer herhaald worden wanneer iemand opgebeld wordt op zijn mobiele telefoon. En ik vraag me af wat er geschreven zal worden geschreven op de boeken (met zonden) van deze mensen die hun mobiele telefoon laten afgaan met muzikale geluiden en liedjes en songs, soms zelfs met obscene songs en liedjes, in de huizen van Allah tijdens het gebed, en zichzelf bezighouden storen en ook anderen hiermee storen. Zij maken de stem van de valsheid en fluit van Shaytaan doen stijgen in de moskeeën...

Hebben deze mensen geen vrees voor hun Heer, om zich te bekeren tot Allah en stoppen met waar zij mee bezig zijn en dit kwaad te veranderen?! Vooral omdat er een alternatief is die toegestaan, en dat zijn andere beltonen die geen muziekgeluiden omvatten die zij als beltoon kunnen installeren op hun mobiele telefoons.

Men dient op te merken dat ook al is de beltoon geen muzikale klank bevat men rekening mee dient te houden dat alvorens de moskee betreden wordt de mobiele telefoon uitgeschakeld wordt of op de stil-functie gezet wordt om zo te voorkomen dat de trouwe dienaren van Allah die aan het bidden zijn gestoord worden in hun gebeden.

Bij Allah zoeken wij onze hulp en doen ons beklag en er is geen macht, noch kracht behalve bij Allah.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenaddjid (moge Allah hem behouden).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN