Vraag & Antwoord

De reden van het verbod op het eten van vlees die niet ritueel geslacht is

Is er een duidelijke reden voor het verbod van het eten van dieren die niet geslacht zijn zoals een dier dat geëlektrocuteerd, geslagen, of geschoten is?

Alle lof is voor Allah.

Allah (de Verhevene) zegt: "Zeg: "Ik vind in wat aan mij is geopenbaard geen verbod dat een eter iets eet, behalve wanneer het een kadaver dier is, of stromend bloed of vakensvlees. Want voorwaar, het is onrein, of zwaar zondig waarover iets anders dan de Naam van Allah is uitgesproken. Wie dan door nood gedwongen is (daarvan te eten), zonder dat hij het wenst en zonder dat hij overdrijft: voorwaar, dan is jouw Heer Vergevensgezind, Meest Barmhartig." (Soerat al-An'aam (6) aayah 145)

Het bloed is de reden van het verbod op het eten van vlees zonder geslacht te zijn. De wijze islamitische wetgeving streeft ernaar om het slachtdier maximaal te ontdoen van het bloed dat zich in het lichaam bevindt, vanwege de ernstige schade die veroorzaakt wordt wanneer een slachtdier geconsumeerd wordt met het bloed dat nog aanwezig in zijn lichaam.

Het is niet redelijk of aanvaardbaar dat de islam al deze voorwaarden en vereisten verplicht om zich te ontdoen van het bloed van de offer door middel van het ritueel slachten, om dan vervolgens het drinken of nuttigen van bloed buiten het offer legitiem te verklaren. Het is onvermijdelijk dat de islam het bloed als een middel van menselijke voeding verbied. Het verbod van het (consumeren van) bloed is een duidelijk symbool van de wijsheid en het islamitische doel van het slachten van een dier om deze te ontdoen van het bloed die als één van de grootste kwaden van de levensmiddelen in de islam wordt beschouwd. Een gebod (dit te vermijden) waarmee de Boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) is gekomen: "...En hij staat hun de goede dingen toe en bij verbiedt hun de slechte dingen." (Soerat al-A'raaf (7) aayah 157).

Imaam at-Tabari noemt in zijn Tefsier bij de uitspraak van Allah (de Verhevene): "of stromend bloed..."(Soerat al-An'aam (6) aayah 145)

"De betekenis hiervan is het dat het stromende bloed verboden is. Het verbod voor de dienaren op het nuttigen van stomend bloed is een bewijs dat bloed dat niet stromende is legitiem is en niet onrein is. "ikrimah zei: "Als er dit vers ("of stromend bloed...") er niet was dan zouden de moslims de aderen van slachtdieren volgen op de laatste restjes bloed zoals de joden dit doen. *

Imaam al-Maawardie zei: "Wanneer bloed niet stromend is, en "bevriest' in de aderen zoals de lever en milt dan is het toegestaan uitgaande van de uitspraak van de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Twee dode (dieren) en twee bloeden (bloedorganen) zijn voor ons toegestaan; wat de twee doden betreft, dit zijn de vissen en de sprinkhanen. En wat de twee bloeden betreft, dit zijn de lever en de milt." (Sah'ieh' Soenen ibn Maadjah).

Het geheim van het verbod op stromend bloed is wat bekend is geworden vandaag bij de mensen van geneeskunde en analisten en onderzoekers van microbiologie van dat bloed een levensvatbare plaats is voor de groei van bacteriën. Wanneer de mens bloed drinkt, drinkt hij in wezen een verzamelplaats waarin bacteriën zich hebben vermenigvuldigd die dodelijke gifstoffen hebben uitgescheiden die ernstige schade als gevolg hebben voor het menselijk lichaam waardoor hij geïnfecteerd met dodelijk en besmettelijke ziekten.

Als er wordt gezegd dat het koken van bloed zonder twijfel leidt tot de dood van deze bacteriën en microben en alleen de nuttigheid overblijft van het vlees wat niet ritueel geslacht is...

Het antwoord hierop is: "Er zijn bepaalde van deze toxines (giftige bacteriën) die niet worden veranderd door het koken waardoor het geschikt wordt voor het lichaam, er zijn bepaalde bacteriën die niet veranderen door het koken, maar als dodelijke gifstoffen blijven zelfs na gekookt te zijn. Het kan zelfs zijn dat deze bacteriën door invloed van het koken zelfs leiden tot nog ernstige en dodelijke schade."

Het voordeel dat de drinker van bloed zich kan inbeelden dat het voedingsstoffen bevat en sterk maakt... dit voordeel is ook afwezig in het bloed kijkend naar de aard en samenstelling van het bloed. Bloed is een moeilijk verteerbaar bestanddeel, als een deel ervan in de maag terecht komt wordt dit snel uitgebraakt, of verlaat het lichaam vrijwel direct als ontlasting zonder vertering als een zwarte substantie. De reden voor de moeilijke spijsvertering en de omzetting ervan in zwarte ontlasting is de aanwezigheid van de rode stof (hemoglobine), die hoofdzakelijk bestaat uit ijzer.

En tijdens de passage van het bloed in het maag-darmkanaal en het verstrijken van de tijd eroverheen ontbind het en gaat het stinken waardoor het (menselijk) lichaam geschaad wordt. Als er gezegd wordt dat het koken leidt tot de ontleding van de bloedbestanddelen door hitte en de vergemakkelijking van de spijsvertering en het profiteren van de voedingswaarde...Dan is het antwoord hierop: "Het koken "bevriest' alle albumine eiwitten die aanwezig zijn in het bloed waardoor het zelfs nog lastiger en nog meer schade aanricht en nog minder nut heeft."

Na honderden van wetenschappelijk onderzoek, en de uitbreiding van de enorme moderne kennis met betrekking tot de analyse van bloed en de exacte wetenschappelijke geheimen in dit verband te identificeren van deze risico's, is duidelijk geworden zonder een geschil tussen alle betrokkenen die de menselijke gezondheid bevorderen van alle nationaliteiten dat de grote schade aan de gezondheid die veroorzaakt wordt door het drinken van bloed of het koken ervan of het gebruiken een dodelijk gif is door de volgende wetenschappelijke feiten:

Allereerst:

Dat de definitieve samenstelling van bloed bestaat uit twee essentiële elementen, namelijk water, wat neerkomt op 90% van vloeibaarheid van het bloed waarin de componenten van de bloedvaten "zwemmen' (bekend als plasma). En de rest bestaat uit bloedcellen en andere elementen. Wie bloed drinken wil gaan drinken, of het te koken en te eten doet dit in afwachting van de hoge voedingswaarde, of zelfs gewone voedingswaarden. Dit wetenschappelijke feit bewijst dat hij enorme hoeveelheden stromend bloed dient te drinken (of gestold te eten), zodat hij in verhouding slechts zeer weinig bloedeiwitten en iets van ijzer dus binnen krijgt. Dit is de moeite niet waard de gevaren te riskeren die daaruit voortvloeien.

In het kort, dat het bloed het tegenovergestelde is van wat wordt gezien, nl. een zeer arm voedingsstof is. Derhalve leidt het religieus verbod van bloed niet tot de beroving van moslims van een van "de belangrijkste elementen in termen van voedsel...'

Ten tweede:

Het grootste ongeluk is dat de kleine hoeveelheid bloedeiwit gemengd wordt met zeer giftige elementen waardoor het een groot risico met zich meebrengt door eigen toedoen in de ondergang.De eerste van deze giftige elementen is het dodelijk gas waarmee het bloed verzadigd en vol van is, namelijk kooldioxide. Kooldioxide dat circuleert in de veneuze cirkel van de bloedvaten naar alle delen van het lichaam.

Aangezien de drinker van bloed van het dier drinkt of nuttigt raakt hij verzadigde van kooldioxide. De accumulatie van dit gas in het bloed leidt tot grote schade aan het menselijke lichaam.

Beste lezer:

Wat we hier hebben genoemd van het risico is te wijten alleen om de invloed van bloedbestanddelen door het te drinken of te eten ervan. Wij hebben genoemd dat er andere risico's en ernstige schade als gevolg van het nuttigen van bloed zijn rechtstreeks aan wat de Almachtige God in het bloed geschapen heeft in het bloed van bepaalde factoren die het functioneren in de lichamen van dieren niet kunnen uitvoeren behalve in het geval van het stromen ervan. Als we ons beperken tot de hierboven genoemde gruwelijke gevolgen van het gebruik van bloed dan zou dit genoeg geweest zijn voor elk natie die de gezondheid respecteert en de wetenschap waardeert om een verbod uit te vaardigen op het nuttigen of drinken van bloed als ie het een ongelovige natie. Allah (de Verhevene) zegt: "Hij (Allah) geeft de Wijsheid aan wie Hij wil en wie de Wijsheid geschonken wordt: aan hem wordt inderdaad veel goeds gegeven. En niemand laat zich vermanen dan de bezitters van verstand." (Soerat al-Baqarah (2) aayah 269).

Gezegend is Hij die de boodschapper (Allah's vrede en zegen zij met hem) zaken leerde dij niet kon en dit als een gunst voor de Profeet was: "En Allah heeft jou het Boek en de Wijsheid gezonden en jou geleerd wat jij niet wist. En de gunst van Allah voor jou is geweldig." (Soerat an-Nisaa-e (4) aayah 113).

Glorieus is Hij die de kennis heeft geëerd met deze ware religie, die niets kleins of groots heeft nagelaten zonder het aan de mensen te verduidelijken. Allah (de Verhevene) zegt: "Waarlijk, er is van Allah een Licht (de Profeet) en een duidelijk Boek (de Koran) tot jullie gekomen. Allah leidt hen ermee die Zijn welbehagen zoeken naar wegen van vrede en Hij brengt hen vanuit de duisternissen naar het Licht, met Zijn verlof, en Hij leidt hen naar een recht Pad." (Soerat al-Maa-idah (5) aayah 15-16).

Verzameld door Dr. Tawfiq "Alwaan in Da'wah magazine, deel 1811, blz. 64.

Bron: Sheikh Moh'ammed Saalih' al-Moenaddjid, vraagnummer: 22341.

* En dit is een onmogelijk zaak dat een slachtdier voor 100% bloedvrij is. Maar aangezien de joden halsstarrig zijn, heeft Allah hen ook moeilijk gemaakt. Kijk maar hoe moeilijk en onuitvoerbaar hun spijswetten zijn!! Alle lof is voor Allah de Heer van de werelden dat Hij het de moslims makkelijk heeft gemaakt in al hun zaken


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN