Vraag & Antwoord

Is Salat At-tasaabieh' toegestaan?

Hoe moet je volgens de Soennah Salaat at-Tasaabieh' verrichten?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle, voorsts. Salaat at-Tasaabieh' is bij ons niet bekend. Maar als u Salaat at-Tasaabieh' bedoeld, dan is het volgende daarover bekend: er zijn ah'adieth betreft Salaat at-Tasaabieh' welke zijn toegeschreven aan de profeet (Allah?s zegeningen en vrede zijn met hem), welke door enkele geleerde als h'asan (goed) geclassificeerd zijn, maar de meeste geleerden zeggen dat deze dha'ief (zwak) zijn en dat dit gebed niet is toegestaan in de Islam.

Het permanente comité van Saoedi-Arabië werd gevraagd over Salaat at-Tasaabieh', en zij antwoorden: "Salaat at-Tasaabieh is bid'ah (innovatie) en de h'adieth die er betrekking op heeft is niet bewezen, het is eerder moenkar (verzonnen)." Zie de fataawa van het permanente comité, boek 8, pagina 163.

Sheikh Ibn "Oethaymien zei: "Salaat at-Tasaabieh' is niet toegestaan, omdat het gebaseerd is op een zwakke h'adieth." Imaam Ah'med heeft gezegd: "het wordt niet geaccepteerd (niet toegestaan)."

Sheikh al-Islaam Ibn Taymiyyah heeft over dit gebed gezegd: "het is een leugen." Geen een van de grote imams heeft het geaccepteerd. Waarlijk hij (Sheikh al-Islaam Ibn Taymiyyah) heeft juist gesproken, want als we kijken naar de wijze hoe dat gebed verricht wordt, dan treft men verschillende vreemde handelingen aan. En als het toegestaan was om het te verrichten, dan zouden er meerdere overleveringen hierover bekend moeten zijn. Het verrichten van dit gebed is niet toegestaan.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN