Vraag & Antwoord

De stem tijdens het Tarawieh’ gebeden te veranderen om de harten te raken

De A-iemmah in enkele Masaadjid proberen de harten van de mensen te verzachten en hun te raken door de toon van hun stem op sommige momenten tijdens het Tarawieh’ gebeden te veranderen. Ik heb enkelen hun afkeur jegens dit zien uiten. Wat is jullie visie hierop, moge Allah jullie beschermen?

 

Alle lof zij Allah.

Ik beschouw deze daad als zijnde binnen de grenzen van de Islamitische wetgeving, zonder er buitensporig in te zijn; dan is hier geen bezwaar in en rust er geen zonde op. Aboe Moesa Al-Ash’arie (moge Allah tevreden met hem zijn) zei tegen de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem): “Als ik had geweten dat je naar mijn recitatie aan het luisteren was, dan had ik het eleganter gemaakt.” Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van Getuigenissen, in het Hoofdstuk: Het mooi maken van de stem bij het reciteren van de Qor-aan 10:231; tevens overgeleverd door Aboe Ya’laa 13:266 (7279).Hiermee wordt bedoeld: Dan zou ik het mooi hebben gemaakt en verfraaid.

Dus wanneer enkelen hun stemmen mooi maken op een manier die het hart verzacht reciteert, dan zie ik hier geen bezwaar in. Indien de overdrijving echter in zo een mate is dat hij geen enkel woord uit de Qor-aan reciteert zonder hetgeen in de vraag vermeld is, te doen, dan beschouw ik dit als een vorm van buitensporigheid, en men dient dit niet te doen.

En Allah weet het best.

 

Beantwoord door Sheikh Moeh’ammed Ibn Saalih’ al-‘Oethaymien

 

 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN