Vraag & Antwoord

Innemen van pillen om de menstruatie te voorkomen in de laatste tien dagen van de Ramadan

“Wanneer een vrouw haar menstruatie krijgt in de laatste tien dagen en nachten van de Ramadan, is het dan toegestaan voor haar om pillen te gebruiken om zo de menstruatie tegen te houden om zo de aanbiddingen door te brengen in deze geweldige deugdzame dagen?”

Alle lof zij is voor Allah.

Deze vraag is gesteld aan de weledele Sheikh Mohammad ibn 'Oethaymeen (moge Allah hem genadig zijn) waarop hij antwoordde:

We zien niet dat ze deze pillen gebruikt dienen te worden om hen te helpen Allah te gehoorzamen, omdat de menstruatie iets is dat Allah heeft voorgeschreven voor de dochters van Adam.

De boodschapper van Allah (Allah´s vrede en zegen zij met hem) ging bij ‘A’iesha binnen tijdens de afscheidsbedevaart terwijl zij de gewijde staat van Ihraam bevond, zij was aan het huilen. Zij werd getroffen door menstruatie voordat zij Mekkah binnenging. Hij vroeg haar wat de reden is dat zij aan het huilen was en zij berichte hem dat zij menstruerende is. Hij zei tegen haar: “Dit is iets wat Allah de dochters van Adam heeft voorgeschreven.” Dus de menstruatie is niet een zaak van de vrouw, en wanneer deze komt in de laatst tien dagen dan dient zij tevreden te zijn met wat haar voorgeschreven is en geen pillen te gebruiken. Ik ben op de hoogte gesteld van vertrouwelijke artsen dat deze pillen schadelijk zijn voor de baarmoeder en voor het bloed en het kan de reden zijn voor de vervorming van de foetus. Daarom is onze visie dat zij deze pillen vermeden dienen te worden. En wanneer zij getroffen wordt door menstruatie en het gebed en het vasten nalaat is dit niet in haar hand, maar dit is door de voorbeschikking van Allah.

Sheikh Mohammed ibn 'Oethaymeen (moge Allah hem genadig zijn).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN