Vraag & Antwoord

Het vloeien van druppels bloed na menstruatieperiode wordt niet beschouwd als menstruatie

“Ik heb vier dagen van de Ramadan gevast. Daarna is de tijd van menstruatie gekomen, en na het einde van de menstruatie en ik rein ben geworden ben ik begonnen met vasten, blijven er druppels bloed vloeien. Wanneer ik rein ben van menstruatie en begin met vasten begonnen de gehele maand Ramadan de bloeddruppels te vloeien. Wat is verplicht te doen voor mij in dit geval?”

Alle lof s voor Allah.

Als de situatie is zoals je noemt, dan worden de druppels bloed die vloeien nadat je schoon bent niet gerekend tot de menstruatie, omdat dit niet het continu vloeien van het bloed is, dus wordt dit niet berekend tot de menstruatie. Het is jou verplicht om te vasten en de bidden en de Woedoe te doen bij elk gebed. Jouw situatie is zoals de vrouw die getroffen is door al-Istihaadah en zij die last hebben van permanente incontinentie. Jouw vasten is in dit geval juist.

En Allah is Degene die leidt naar succes en moge de vrede en zegeningen over onze profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zijn, zijn familie en metgezellen. Einde citaat.

Permanent comité voor wetenschappelijk onderzoek en Fataawa's (9/83).

Sheikh Abdulaziz ibn Abdullah ibn Baaz, Sheikh Abdulaziz Aal-Sheikh, Sheikh Saalih al-Fawzaan, Sheikh Bakr Aboe Zaid.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN