Vraag & Antwoord

Vader noemt dochter ontoerekeningsvatbaar nadat zij ontslag heeft genomen van haar werk

Ik heb mij baan opgegeven op de middenbare school waarin gemengd publiek was om mijn Heer te behagen, en op grond de uitspraak van de Almachtige "En blijf in uw huizen." (Soerat al-Ah'zaab (33) aayah 32). Maar de realiteit van deze zaak is dat mijn ouders dit onaanvaardbaar vinden en niet waarderen en de ernst van deze vermenging niet willen inzien, zowel op school als tijdens het heen en weer reizen in het openbaar vervoer. Ik heb dit tegen hen gezegd, maar zij beschuldigen mij dat ik "minder toerekeningsvatbaar' ben, en zij eisen nog steeds dat ik terugkeer naar mijn werk. Zij koppelen dit aan het huwelijk, dat wil zeggen dat de man alleen maar kiest voor de vrouw die werkt... Ik weet heel goed dat dit een voorziening is. De ernst van intimidatie is dat ik bijna mijn ouders ongehoorzaam begin te bejegenen door bijvoorbeeld mijn stem te verheffen enz.

Ik ben ook maar een mens en soms behandel ik ze met geduld en soms niet, en uiteindelijk om hen tevreden te stellen zei ik tegen: "Zoek voor mij een baan waar geen mengen is, dan ben ik tevreden." Ik hoop op uw begeleiding, uw advies en uw smeekgebeden. Moge Allah u zegenen.

>

Lof zij Allah.

Werk, waarin mannen en vrouwen door elkaar gemend werken is niet toegestaan, het bewijs hiervoor uit het Boek van Allah en de Soennah van de Boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) is reeds aangehaald in vraagnummer 1200.

De kwade gevolgen van een gemengde werkplek is voor niemand verborgen. De hele wereld is er nu mee gevuld, waaronder ook de westerse samenlevingen die hebben gewerkt aan de invoering ervan in islamitische landen.

Veel van de gevallen van echtscheiding, en veel van de morele misdaden werden veroorzaakt door het werken in een gemengde werkplek.

Ieder weldenkend mens met een eerlijk instinct, kent de impact van dit gemend werken. Als dit de situatie is, dan is het niet toegestaan voor de vader of voor iemand anders zijn dochter te dwingen te werken in gemengde omgevingen, omdat hij in dit geval haar opdraagt om Allah ongehoorzaam te zijn en hij haar hiertoe dwingt. De Boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Er is geen gehoorzaamheid aan een schepsel waarin ongehoorzaamheid zit aan Allah." (Overgeleverd door al-Boekhaarie (7145) en Moeslim (1840))

Het nalaten van werk waarin mannen en vrouwen door elkaar gemend werken, of beter gezegd het nalaten van ongehoorzaamheid tot Allah is een bewijs van volmaaktheid van het verstand en de geest. De meest verstandige mensen zijn hen die Allah gehoorzaam zijn, en afbreuk aan het verstand en de geest van de mens is door zijn zonde aan Allah. Daarom zullen de bewoners van de Hellevuur terwijl zij hierin vertoeven zeggen: "Ze (de bewoners van de Hel) zullen zeggen: "Als wij luisterden en verstandig waren en hebben nagedacht dan waren wij niet de bewoners van de Hellevuur." Soerat al-Moelk (67) aayah 10.

Het onderwerp van het huwelijk, zoals u zelf zei: "Het is een voorziening van Allah (de Verhevene)." Ieder mens zal hetgeen krijgen wat voor hem beschikbaar is en wat hem voorbestemd is. Het is niet toegestaan voor een moslim om zijn voorzieningen te zoeken met werk waarin een zonde aan Allah verbonden zit.

Het is overgeleverd dat Djaabir ibn "Abdoellaah (moge Allah tevreden met hem zijn) zei: "De b boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "O mensen, vreest Allah en zoek voorziening (levensonderhoud) op de beste wijze. Waarlijk de ziel zal niet sterven tot haar levensonderhoud ten einde is...." Overgeleverd door ibn Maadjah (2144) en authentiek verklaard door Sheikh al-Albaanie is Sah'ieh' ibn Maadjah

Als er iemand is die kiest voor een werkende vrouw, zelfs wanneer zij werkzaam is in een gemende omgeving, dan zijn er ook duizenden mensen die Allah gehoorzamen en Zijn Boodschapper en kiezen voor een vrouw die haar Heer gehoorzaam is door gemengd werken te vermijden en in haar huis te blijven.

Als er werk is waarin geen gemengd publiek is, is er niets mis met jouw acceptatie van dit werk.Het is gepast voor jou geduld te hebben en een goede omgang te hebben met jou ouders en hen goed te behandelen zelfs als ze jou niet goed behandelen. Wanneer je iets negatiefs hebt geuit naar je ouders toe, dan dien je je te haasten berouw te tonen en excuses te vragen aan je ouders.

We vragen Allah de Almachtige om u te begeleiden in juiste goede richting en zaken voor jou te vergemakkelijken.

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Moh'ammed Saalih Moenadjid, Vraagnummer: 160195.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN