Vraag & Antwoord

Islamitisch oordeel over verkering en buitenechtelijke relaties

Ik heb enige tijd verkering gehad met een moslim. Sindsdien hebben wij op geen enkele manier contact meer...wat ik persoonlijk erg jammer vindt. Is het (volgens de Islaam) na het uitmaken van een relatie verboden voor de jongen om nog contact te hebben met het meisje, als hij nog gevoelens voor haar heeft?

In de naam van Allah de Erbarmer de Meest Barmhartige

Onwettige relaties in de Islaam zijn niet geoorloofd. Allah heeft de vrouw geschapen met haar waarde en de man met zijn waarde en Hij de Verhevene eist van ons dat we iedere persoon in zijn waarde moeten laten.

"En het behoort tot zijn tekenen dat Hij van jullie eigen soort echtegenotes heeft geschapen, opdat jullie rust bij haar vinden en hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid, voorwaar daarin zijn zeker tekenen voor een volk dat nadenkt" (Soerat Ar-Roem aayah 21).

De enige toegestane relatie in de Islaam tussen man en vrouw, is het huwelijk. Al hetgeen wat buiten deze relatie valt, wordt beschouwd als een onwettige relatie. In Soerat An-Noer, vers 31 zegt Allah: "En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun sieraad niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten..."

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN