Vraag & Antwoord

Wat is de aanpak richting ouders die hun kinderen vervloeken?

Als ik ruzie heb met mijn vader dan zegt hij altijd LAYNE3LEK, wallah mettafrih en dat vind ik echt erg. Waarom zegt hij dat. Ben ik slecht? Doe ik iets wat hem naar beneden haalt NEE? Ik ben een meisje van 20 jaar ik probeer zoveel mogelijk het goede pad te volgen. Ik draag sinds 2 1/2 jaar een hoofddoek en houd niet van liegen en H'araam dingen en ik streef ernaar om zuiver te handelen in mijn dagelijkse leven. Ik heb respect voor mijn vader. Maar doordat hij het niet altijd met rustig kan uit praten begint hij zulke dingen tegen mij te zeggen maar doordat hij het niet altijd met me rustig kan uitpraten begint hij zulke dingen tegen mij te zeggen. En nu kan ik hier niet meer tegen en zeg ik alles wat je zegt klopt nou goed!!! en irriteert hij mij en ik hem. Maar ik vind dat hij dit niet moet zeggen. Ook al is hij mijn vader. Ik dan dit niet pikken van hem dus hij zegt layne3lek en ik moet hem nog respecteren. Ik vind dat het zeggen van LAYNE3LEK het ergste is wat je ouders kunnen zeggen. Wat kan of moet ik doen? Ik weet wel van mij zelf dat ik niet mijn mond kan houden. Ik ga er op in en dat is niet goed.

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste zuster

Ten eerste is de manier van handelen van uw vader niet de islamitische wijze van handelen tussen ouders en kinderen. Uw vader mag de vloek niet over u uitspreken. Hij dient een goed voorbeeld te zijn voor zijn kinderen.

Naast dit is gehoorzaamheid van de ouders binnen de Islaam een grote verplichting die Allah verplicht gesteld heeft in de Qor-aan via Zijn boodschapper in de Soennah (Ah'adieth). Allah beveelt de mensen in Hem te geloven en daarnaast de ouders te eren, er is geen grote zonde na Shirk (deelgenoten toekennen aan Allah) dan ongehoorzaamheid aan de ouders.

Allah zegt in de Qor-aan: "En jullie Heer heeft bepaald dat jullie niets dan Hem alleen aanbidden, en goedheid betrachten tegenover de ouders. Als een van de twee of beiden de ouderdom bereiken in jouw afwezigheid, zeg dan nooit "foei" tegen hen, snauw hen niet af en spreek tot hen een vriendelijk woord. En wees zachtmoedig voor beiden, en nederig en liefdevol, en zeg: "O mijn Heer, schenk hun Genade, zoals zij mij opvoedden toen ik klein was." (Soerat Al-Israa-e, aayah 23-24).

Aboe 'Amr As-Shaybaanie zei:"De eigenaar van dit huis, (en hij verwees naar het huis van "Abdoellaah) heeft ons verteld dat hij de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) vroeg en zei: "O Boodschapper van Allah, welke handelingen zijn geliefd bij Allah? Hij antwoordde: "Het gebed verrichten op vastgestelde tijdstippen." Hij ("Abdoellaah) zei: "En dan?" De boodschapper van Allah zei: "Gehoorzaamheid aan de ouders". En hij vroeg: "En vervolgens?" de profeet antwoordde: "Jihad in de naam van Allah" (al-Boekhaarie 496.)

We raden u aan om geduld te hebben met uw vader, en hem met een vriendelijke manier duidelijk maken dat hij ook zijn gedrag moet verbeteren jegens zijn kinderen. Heb geduld met uw ouders, u zult daarvoor veel beloond worden bij Allah de Verhevene.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN