Vraag & Antwoord

Als een man de moskee binnenkomt, terwijl de Imaam aan het bidden is

Als een man de moskee binnenkomt, terwijl de Imaam aan het bidden is, dient hij dan de Imaam onmiddellijk te volgen in de positie waarin hij zich bevindt en te beginnen met bidden, of dient men te wachten totdat hij zal zien of de Imaam gaat zitten...?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Het correcte antwoord op deze vraag is: men dient zich achter de Imaam te voegen, ongeacht welk gedeelte van het gebed de Imaam bereikt heeft - neerwerping, staan, buigen of zitten. Het bewijs (deliel) hiervoor is de h'adieth van Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn), waarin de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Als je naar het gebed komt en wij werpen ons neer, werp je dan (ook) neer, maar tel het niet, en degene die een rak'ah heeft gered, heeft het gebed gered." Soenen Abie Daawoed, 893; Sah'ieh' Soenen Aboe Daawoed, 792.

Mo'aadz zei: "Als iemand van jullie naar het gebed komt en de Imaam is in een bepaalde positie, doe dan zoals de Imaam doet." Soenen At-Tiermiedzie, 591; zie ook Sah'ieh' Soenen At-Tiermiedzie, 484.

Tevens is er een algemene betekenis van de h'adieth: "Hetgeen dat je haalt, bid het."

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN