Vraag & Antwoord

Wat dient iemand te doen, als hem op het werk gevraagd wordt, werkzaamheden te verrichten

Wat dient iemand te doen, als hem op het werk gevraagd wordt, werkzaamheden te verrichten waarvan men het gevoel heeft dat het tegen de islamitische leringen ingaat?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Als een persoon het bevel krijgt een bepaalde taak op zijn werk uit te voeren, dan dient hij hierover na te denken: als de handeling niet impliceert dat er ongehoorzaamheid wordt getoond aan Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) dan dient men deze taak uit te voeren.

Bovendien, als de taak zelfs een klein beetje ongehoorzaamheid aan Allah (de Verhevene) inhoudt dan dient men de taak ook niet uit te voeren, want anders zal hij meedoen aan zonde en verkeerd handelen. De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Er is geen gehoorzaamheid aan een schepsel, als dat betekent ongehoorzaamheid aan de Schepper. Zeker, gehoorzaamheid geldt alleen in het geval van rechtschapen handelingen." Sah'ieh' Al-Boekhaarie met Fat-h' al-Baari, 13/121; Ah'mad, 1/91; deze versie is overgeleverd in as-Silsilah al-Sah'ieh'ah, nr. 181.

Allah (de Verhevene) zegt in de Qor-aan (over de mensen die dwaalden): "En zij zeggen: "Onze Heer, voorwaar, wij gehoorzaamden onze leiders en onze vooraanstaanden, waarop zij ons van de Weg deden afdwalen." Soerat al-Ah'zaab (33), aayah 67.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN