Vraag & Antwoord

Mag een vrouw werken volgens de Islaam?

Mijn vraag luidt: mag een vrouw werken als ze getrouwd is en ook als ze niet getrouwd is en nog bij haar ouders woont.

In de naam van Allah de Erbarmer de Meest Barmhartige

Zoals voor het gebed bepaalde eisen en voorwaarden zijn, (zo is de kleine wassing – wodhoo-e - een voorwaarde om het gebed te accepteren), zo zijn er ook voorwaarden aan het werk van een vrouw. Een vrouw mag werken mits zij voldoet aan een enkele voorwaarden:

Dat de vrouw haar waarden en normen moet behouden. Ze moet zich strikt houden aan dekledingvoorschriftendie Allah en Zijn boodschapper (Allah's vrede en genade zij met hem) bekend hebben gemaakt in de Qor-aan en Soennah. Een vrouw mag haar schoonheid niet tentoonstellen aan anderen, ze dient anderen niet in de war te brengen door de schoonheid die Allah aan haar gegeven heeft. Mannen en vrouwen moeten gescheiden zijn op het werk, omdat het mixen van mannen en vrouwen veel ellende veroorzaakt in de maatschappij.

- Ze moet functies vervullen die bij haar nature passen o.a. in het onderwijs, verpleging, zorg, kinderdagverblijven...etc

- Ze moet geen belemmering zijn voor mannen die willen werken, waarbij vrouwen de taken van mannen nemen.

- Het werk dat ze verricht moet haar niet belemmeren om voor haar kinderen en echtgenoot te zorgen.

Het geld wat de vrouw verdient is haar eigen bezit, haar man mag niet aan haar geld komen. Wanneer de vrouw uit eigen wil een bijdrage wil leveren aan het huishouden dan is dit haar recht.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN