Vraag & Antwoord

Spullen in de broekzak dragen tijdens het gebed.

Assalam alaikoem Is het toegestaan om dingen te dragen in onze zakken, zoals sleutels of een portefeuille, terwijl we het gebed verrichten? Indien dit niet mag, worden we dan geacht om deze zaken voor ons te leggen terwijl we bidden? Djazakoem llaahoe khayran

Sheikh Mohammed Saalih' Al-Moenadjjid antwoordde op deze vraag met het volgende: Spullen bestaan uit twee categorieën; ten eerste heb je de dingen die door de sharie'ah als vies of onrein worden beschouwd, hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan urine of fecaliën. Er zijn echter ook bepaalde dingen die door mensen als vies worden gezien, terwijl de sharie'ah deze aspecten niet als Nadjies (onrein) bestempeld zijn, enkel voorbeelden zijn bijvoorbeeld slijm of speeksel.

Dingen die onrein zijn, zijn niet toegestaan om te dragen, of bij je te houden terwijl het gebed verricht wordt men mag daarmee de moskee ook niet betreden. Wat betreft de dingen die door mensen als onrein worden gezien terwijl ze niet onrein zijn, men mag ze bij dragen tijdens het gebed.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN