Vraag & Antwoord

Opbrengsten van kerstkaartjes van krantenbezorgers

Ik wil graag een vraag stellen over kerstkaartjes. Ik bezorg namelijk al 3 jaar een krant en elk jaar krijg je rond Kerstmis kerstkaartjes. Deze kaartjes kan je bezorgen en dan krijg je een fooitje van je abonnees. Ik heb ze bezorgd en heb een vrij flink bedrag bij elkaar, maar ik vroeg me af... mag dit wel? Aan de ene kant denk ik wel, omdat je de hele jaar hard werkt en dit je extra beloning is: Je krijgt de fooi namelijk niet voor niets (je werkt er hard voor). Aan de andere kant zeggen sommigen: je gaat met kerst rond de deuren en je zegt "de krant wenst u prettige kerstdagen...' kan dit wel helemaal? Ik zou graag een antwoord willen op deze vraag!

P.S. Ik heb het geld nu al binnen. Wat moet ik ermee doen als het h'araam is? En hoe zit het met de afgelopen jaren?

In de naam van Allah de Erbarmer de Meest Barmhartige

Beste broeder

Zoals u weet broeder dient een moslim afstand te nemen van alles wat Allah verboden heeft verklaard, wanneer iets verboden is binnen de Islaam dan hebben alle wegen die daarheen leiden hetzelfde oordeel als het oordeel over de oorsprong.

Sheikh Mohammed Ibn Saalih' Al-'Otheymien heeft gezegd: "Het is H'araam om deel te nemen aan de feesten van de ongelovigen, hun feliciteren met hun feesten, hun kaarten sturen of hen bezoeken tijdens hun feesten. Al deze genoemde daden zijn voor de moslim streng verboden (H'araam)."

Het geld wat u verdient hebt aan de inzamelingsactie kunt u doneren aan een goed doel, denk hierbij aan ons broeders en zusters in Palestina. Vermijd het gebruiken van verboden geld. Hetgeen wat men doet uit onwetendheid, daarvoor wordt hij niet bestraft. Als u nog in bezit bent van het geld dat u verzameld hebt de voorgaande jaren dan dient u het aan een goed doel uit te geven.

Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft gezegd: "De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: "Allah, de Almachtige, is goed en accepteert alleen het goede. Allah heeft de gelovigen datgene opgedragen wat Hij de boodschappers opgedragen heeft. En de Almachtige heeft gezegd:"O, boodschappers! Eet goede dingen en verricht goede werken." En Allah, de Almachtige heeft gezegd: "O, jullie gelovigen! Eet de goede dingen, waarvan Wij jullie voorzien hebben". Daarna vertelde hij over een man, die een lange reis maakte en met verwarde haren en onder het stof, zijn handen ter hemel strekt (en zegt): "O, Heer ! O, Heer!" Dit terwijl zijn eten, zijn drinken en zijn kleding h'araam zijn en zijn voedsel haram is. Hoe kan hij ooit verhoord worden!"Overgeleverd door Moeslim.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN