Vraag & Antwoord

Hoe moet ik mensen overhalen te bidden?

Sallaam alaikoem,

Mijn man en mijn broer bidden niet. Ik probeer ze al een tijdje over te halen. Soms bidden ze 1 dag en daarna niet meer. Hoe moet ik ze overhalen wat kan ik nog meer doen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste zuster,

Jouw taak is om zoveel mogelijk da'wah en doe'aa-e met jouw echtgenoot en jouw broer te doen in de hoop dat Allah hun harten opent. Geef de moed niet op. Maar weet wel dat "hidaayah' niet in onze handen is, maar gebeurt met de wil van Allah (Glorieus en Verheven is Hij). Een belangrijk vers in de Qor-aan die hierover gaat is: "...jij leidt (O, Mohammed) niet wie jij liefhebt, maar Allah leidt wie Hij wil."

De reden van het neerdalen van dit vers is dat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zijn best deed om zijn oom Aboe Taalib te overtuigen van de Islam. Maar, zoals je weet, is Aboe Taalib eb overleden als moeshrik. Uit dit vers kunnen we 2 wijze lessen uithalen:

De Leiding "hidaayah' is niet in onze handen, wij zij enkel een reden. De profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) was enkel een vrome dienaar van Allah, zonder Goddelijke gaven.

En Allah weet het het beste

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN