Vraag & Antwoord

Hoe om te gaan met kindervragen over zwangerschap

Ik heb een zoon van 6 jaar oud, en ik ben zwanger; hoe kan ik hem uitleggen hoe de  foetus in mijn buik tot stand gekomen, en omdat hij herhaaldelijk vragen stelt en tot op heden geen antwoord heb gegeven op zijn vragen? Gelieve me te informeren, moge Allah jullie rijkelijk belonen

Alle lof is voor Allah.

Het is zeer belangrijk dat ouders aandacht schenken aan de vragen van hun kinderen, ongeacht wat de visie van de ouders is over deze vragen. De ouders dienen ook niet aan de kinderen te laten merken dat ze deze vragen vervelend of onnozel vinden, zodat er geen teleurstelling ontstaat bij het kind en gaan inzien dat hun ouders geen interesse hebben in het beantwoorden van hun vragen.

Wat betreft de vraag die hier gesteld is: de moeder kan in het antwoord op de vraag haar kind verplaatsen naar Allah de Schepper en Zijn vermogen, en hoe Hij een levende voortbrengt uit de dode, en een dode voortbrengt uit de dode, en hoe Allah Aadam schiep uit klei en vervolgens zijn nakomelingen in de baarmoeder van de moeders, en hoe de Macht van Allah tot uiting komt in de groei en stadia van de foetus en zijn groei hierin, en hoe deze verandert van stadium naar stadium zoals een kuikentje voortkomt uit een ei.

Zo is de moeder in staat om met haar kind te praten over de Kracht van Allah, Zijn schepping, en Zijn zorg voor de mens en Zijn wijsheid, en hoe Hij hem verzekerd van zijn leven in de baarmoeder van zijn moeder zonder dat deze baby bij machte is iets te doen..

Zo kan de moeder kind beantwoorden op deze leeftijd met een algemene antwoordt dat een geloofsovertuiging in zijn ziel verankert. Het is allemaal juiste informatie, zonder twijfel, bij voorkeur ondersteund door het opnoemen van Qor-aan verzen die hij begrijpt. Zo kan de moeder in het antwoord op haar vraag haar kind volledig overbrengen naar een ander onderwerp dat haar mogelijk maakt geen antwoord te geven op de gevoelige vragen, en tegelijkertijd vrijgesteld is van incorrecte informatie.

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN