Vraag & Antwoord

Is het verplicht om de Ghoesl te verrichten, na het zoenen of hebben van voorspel?

Is het verplicht om de Ghoesl te verrichten, na het zoenen of hebben van voorspel met de echgeno(o)t(e)?

Sheikh Moeh'ammed Ibn Saalih' al-"Oethaymien (moge Allah hem genadig zijn) zei hierover:

Het is zowel voor de man als voor de vrouw niet verplicht om de ghoesl (grote rituele wassing) te verrichten wanneer genot ondervonden wordt bij het zoenen of tijdens voorspel, tenzij er een zaadlozing plaatsvindt. In dit geval dient degene die een zaadlozing heeft gehad de ghoesl te verrichten...En als er sprake is van geslachtsgemeenschap dan is de ghoesl verplicht, zowel voor de man als voor de vrouw, ook al vindt er geen zaadlozing plaats; dit is gebaseerd op de uitspraak van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) welke Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden over hem zijn) overgeleverd heeft: "Als hij tussen de 4 ledematen (armen en benen) zit en vervolgens haar inspant, dan is al-Ghoesl verplicht." En in de overlevering van Moesliem: "...ook al krijgt hij geen zaadlozing."

Dit is een zaak waar veel moslims wellicht onwetend over zijn. Vele denken misschien dat men geen ghoesl hoeft te verrichten, wanneer de geslachtsgemeenschap niet tot een orgasme leidt. En dit is een grote vorm van onwetendheid.

Het is dus verplicht om de ghoesl te verrichten na geslachtsgemeenschap en als er geen gemeenschap plaatsvindt, hoeft men slechts ghoesl te verrichten wanneer er sprake is van een orgasme.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN