Vraag & Antwoord

Hoe dient tapijt gereinigd te worden van de onreinheid van een hond en andere onreinheden

Hoe dien je een vast tapijt zoals die in de moskee of de auto te reinigen van de urine van een hond of zijn speeksel?

Alle lof is voor Allah.

Allereerst:

Als onreinheid deze grote karpetten of tapijten heeft getroffen en het niet mogelijk is deze te wassen vanwege de grootheid of de hechting ervan zoals in de auto, is de reiniging hiervan door deze onreinheid te verwijderen van zichtbare (tastbare) onreinheid, en daarna water erover te gieten tot het droogt en dit meerdere keren te herhalen. Dit blijf je herhalen totdat je er vanuit gaat dat de onreinheid verdwenen is.

Als het de onreinheid van een hond betreft, is het noodzakelijk om de tapijten en karpetten zeven maal te wassen met water zoals we eerder hebben genoemd. De eerste wassing dient met zeep te zijn of een ander reinigingsmiddel. Zand is niet noodzakelijk hierbij.

Sheikh Ibn "Oethaymien (moge Allah genade met hem hebben) werd de volgende vraag gesteld: "Hoe dient een groot tapijt of karpet gereinigd te worden van onreinheid? Is het uitwrijven van de onreinheid na het verwijderen van de onreinheid noodzakelijk?"

Hij antwoordde: "Beschrijving van het wassen van tapijten en karpetten van onreinheid is als volgt: als eerste dient de onreinheid verwijdert te worden wanneer het een substantief is, en als het een vloeistof is zoals urine dient deze eerst gedroogd te worden met een spons. Giet daarna water over de onreinheid totdat er van uit gegaan wordt dat de onreinheid verdwenen is, of de sporen van de onreinheid verdwenen zijn. Dit is bij urine twee of drie maal, wat betreft het uitwrijven: dit is niet verplicht, tenzij dit noodzakelijk is voor het verwijderen van de onreinheid. Zoals het geval waarin de onreinheid het karpet of tapijt binnengedrongen is en het niet mogelijk is de onreinheid te reinigen behalve door het karpet of tapijt uit te wrijven. Als dit het geval is, dan is het verplicht om de onreinheid uit te wrijven." Einde citaat uit" Fataawa Noeroen "alaa ad-Darb. "

Hij werd ook gevraagd: "Ik hoorde in uw programma "Fataawa Noeroen "alaa ad-Darb" dat de aarde wordt gereinigd van de onreinheid van urine als de zon deze droogt. Is het noodzakelijk dat de zon deze onreinheid dient te drogen of niet? En geldt dit voor vaste of loszittende meubilair?"

Hij antwoordde: "Het is niet zo dat de onreine aarde gereinigd wordt door de zon of door de wind wanneer deze opdroogt. Maar het is noodzakelijk dat de sporen van onreinheid eerst verwijdert dienen te worden totdat er niets overblijft van de urine of het onreine. Gebaseerd op dit gegeven zeggen wij: "Wanneer urine op de grond gevallen is en opdroogt maar het beeld van de urine bestaan nog steeds, dan wordt de plek hierdoor niet gereinigd. Maar als er een langere tijd over heen gegaan is, en vervolgens de onreinheid verdwenen is, dan is plek rein. Daar onreinheid verwijderd dient te worden en het is verplicht dit te verwijderen en als het verdwenen is dan is de plaats rein.

Wat betreft het tapijt en het karpet is het noodzakelijk deze te wassen. Het maakt niet uit of deze vast aan de grond zijn of los. Deze moet worden gewassen door water erover heen te gieten, vervolgens met een droog spons het tapijt of karpet af te drogen en dit voor de twee en derde maal te herhalen totdat men ervan uit gaan dat de onreinheid verdwenen is. Einde citaat. ("Fataawa Noeroen "alaa ad-Darb").

Hij werd ook gevraagd (moge Allah hem genadig zijn): "Er zijn controleposten in sommige grote instellingen waarbij getrainde honden ingezet worden. Zij gaan de voorkant van de auto binnen en beginnen te ruiken en slijm en speeksel te verliezen. Worden de zitplaatsen van de auto hierdoor onrein?"

Hij antwoordde: "Wat betreft het ruiken: dit heeft geen invloed, omdat er bij het ruiken geen speeksel van de hond vrij komt. Maar wat betreft het likken van de hond: hierbij komt wel speeksel vrij. Wanneer speeksel van een hond kleding of iets dergelijks aanraakt dan is het verplicht zeven maal de plek te wassen. Hierbij gebruikt met geen zand maar in plaats hiervan gebruikt met zeep of andere reinigingsmiddelen die genoeg is, en zeven maal de plek te wassen die getroffen is door onreinheid." Einde citaat van "al-Liqaa-e al-Maftoeh'" (een open zitting) (7 / 49).

Er is geen verschil tussen de urine van een hond, zijn uitwerpselen of zijn speeksel bij de meeste geleerden, maar de urine en uitwerpselen van een hond zijn nog onreiner dan zijn speeksel. Zie Sharh' al-Moemti' 1 / 417.

Ten tweede:

Het is niet toegestaan om honden te houden, met uitzondering van wat toegestaan is door de islamitische Wetgeving. Al-Boekhaari (2145) heeft overgeleverd via Aboe Hoerayrah (moge Allah hem genadig zijn) dat hij zei: "De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Wie een hond (als huisdier) heeft, ontbreekt elke dag van zijn beloning één qiraat, met uitzondering van een waakhond voor landbouw of vee."

Overgeleverd door imaam Moeslim (2974): "De beloning van degene die een hond houdt, wordt iedere dag met qiraataan verminderd, met uitzondering van de jachthond, of voor vee."

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenaddjid, vraagnummer:119063


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN