Vraag & Antwoord

Iemand verstoten na het plegen van Zina

Mijn zusje heeft overspel gepleegd en hierdoor is ze ook nog zwanger geraakt. Ze is verstoten door de familie en heeft niemand meer dan haar vriend. Omdat ik aan het toekomst van het kind denk, spreken we af ergens af en geef haar geld om goed voor d'r zelf te zorgen en kleding. Mag ik haar eigenlijk wel helpen ookal heeft ze gezondigd of moet ik haar straffen en haar verstoten? Mag je eigenlijk wel je eigen vlees en bloed verstoten van de familie? Ik weet dat ik het nooit zou kunnen, ook al staat het in de Qor-aan (God vergeef me). Ik wou het alleen voor de zekerheid weten.

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

We raden u aan om uw zusje niet af te stoten, maar haar bij te staan. U dient haar Allah te laten gedenken zodat zij berouw toont aan Hem en terug keert naar Zijn Barmhartigheid en Genade. Allah de Verhevene zegt in de Qor-aan: "Zeg: "O mijn dienaren die buitensporig zijn tegenover zichzelf, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Voorwaar, Allah vergeeft alle zondes. Voorwaar, Hij is de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige" (Soerat Az-Zoemar aayah 53).

Geef advies aan uw zusje, zodat zij terugkeert naar Allah. Help uw zusje met het aanbidden van Allah, want hoeveel mensen zijn teruggekeerd naar Allah na het begaan van een zonde. Dit heeft hun geleid naar een beter begrip van hun schepping.

Wat ook ten strengste verboden is, is het plegen van een abortus. Laat het kind geboren worden, en raad haar aan om geen ergere zondes te plegen nadat ze zina heeft begaan. Wil uw zuster trouwen nadat ze oprecht berouw heeft getoond aan Allah dan kan ze telefonisch contact met ons opnemen zodat zij verder geholpen zal worden om een goede moslima te zijn die een goed en warm islamitische nest kan opbouwen.

Moge Allah de Verhevene onze zondes vergeven en uw zusje leiden tot het rechte pad. O Allah accepteer ons berouw tot U en die van deze zuster. Leid haar tot het rechte pad en maak van haar een oprechte moslima.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN