Vraag & Antwoord

Is een tongzoen toegestaan in de Islaam?

Is een tongzoen toegestaan in de Islaam?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Allah heeft echtparen toegestaan om van elkaar te genieten zoals zij willen. Een algemeen oordeel hoeft niet in details alle zaken te bespreken, een moslim dient een algemene oordeel te volgen totdat hij een uitzondering tegenkomt die een zaak uitzondert uit het algemene oordeel, zoals het volgende:

Zoals het hebben van seksuele gemeenschap met de echtgenote tijdens haar menstruatie. Allah zegt (interpretatie van de betekenis): "En zij vragen jou over de menstruatie (H'aydh). Zeg: "Dat is een onreinheid, vermijdt daarom (seksueel contact met) de vrouwen gedurende de ongesteldheid. En nadert hen niet totdat zij rein zijn..."

Het is voor een man niet toegestaan zijn vrouw te benaderen totdat haar menstruatie is beëindigd en ze een bad (ghoesl) heeft genomen. Allah zegt (interpretatie van de betekenis): "Wanneer zij zich dan gereinigd hebben, dan mogen jullie tot hen komen, zoals Allah jullie bevolen heeft."

De walgelijke aard van deze zonde is aangeduid door de woorden van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Een ieder die gemeenschap heeft met een menstruerende vrouw, of met een vrouw in haar rectum, of naar een waarzegger gaat, heeft niet geloofd in wat is geopenbaard aan Mohammed."

Een ieder die dit per ongeluk doet, hoeft geen enkele boete te betalen, maar degene die het opzettelijk doet en met volle kennis over wat hij doet, moet de boete betalen, die volgens de geleerden met de vaste kennis een dinar is of een halve dinar. Sommige geleerden zeggen dat er een keuze is in het bedrag dat moet worden betaald; anderen zeggen dat als een man gemeenschap heeft met zijn vrouw in het begin van haar menstruatie, als het vloeien van het bloed hevig is, moet hij een dinar betalen, en als hij het aan het einde van haar menstruatie doet als het vloeien licht is, moet hij een halve dinar betalen. In moderne termen, is een dinar gelijk aan 25.4 gram goud: dit of het gelijke bedrag van de gangbare munt moet worden uitgegeven als liefdadigheid.

Verder is gemeenschap hebben met de echtgenote in haar rectum (anus) ten strengste verboden; Sommige perverse mensen die weinig geloof hebben, aarzelen niet om gemeenschap te hebben met een vrouw in haar rectum. Dit is een grote zonde, en de profeet vervloekte degene die dit doet. Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden zijn met hem) verhaalde dat de profeet heeft gezegd: "Vervloekt is degene die gemeenschap heeft met een vrouw in haar rectum."

De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft inderdaad gezegd: "Een ieder die geslachtsgemeenschap heeft met een menstruerende vrouw of met een vrouw in haar rectum, of naar een waarzegger gaat, heeft niet geloofd in wat is geopenbaard aan Mohammed."

Alhoewel er veel rechtschapen en gevoelige vrouwen zijn die dit weigeren te doen, zijn er veel mannen die hun vrouwen bedreigen met scheiding als ze niet toegeven. Sommige mannen misleiden hun vrouwen zelfs, die te verlegen zijn om een geleerde te vragen over deze zaak. Ze vertellen hun dat dit h'alaal is en ze kunnen zelfs de Qor-aan onjuist aanhalen om hun bewering te ondersteunen (interpretatie van de betekenis): "Jullie vrouwen zijn (als) akkers voor jullie, komt dan tot jullie akkers zoals jullie wensen."

Maar het is welbekend dat de Soennah de Qor-aan uitlegt, en de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) stelde vast, dat het toegestaan is om gemeenschap te hebben met de echtgenote op welke manier iemand wenst, benaderd van de voorkant of de achterkant, zolang gemeenschap in de plaats is waaruit een kind wordt geboren (de vagina). Het is duidelijk dat de anus niet de plaats is waaruit een kind wordt geboren. En van de redenen voor deze misdaad is het feit dat veel mensen binnengaan, wat een schoon en rein huwelijksleven zou moeten zijn, met een erving van vuile, verboden, Djaahilie, perverse toepassingen, of herinneringen vervuld met scènes van ontuchtige films waarvoor ze geen berouw hebben getoond aan Allah. Het is ook welbekend dat deze daad h'araam is al stemmen beide partijen daarmee in. Wederzijdse instemming tot een verboden daad maakt het nog niet h'alaal.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN