Vraag & Antwoord

Is voorspel tussen getrouwden toegestaan?

Ik hoop dat deze vraag niet te obsceen overkomt: mogen getrouwde moslims wel voorspel hebben? Daarmee bedoel of ze elkaars lichaam mogen kussen en strelen.

In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Allah de Verhevene heeft alle seksuele omgang buiten het huwelijk verboden. Hij zegt hierover in Soerat al-Moe-eminoen (vertaling): "En die hun vleselijke lusten beheersen. Behalve met hun vrouwen of hetgeen hun rechterhand bezit, want dan treft hen geen verwijt." (Soerat al-Moe-eminoen, aayah 5 en 6)

De uitzondering voor seksuele omgang geldt dus voor getrouwde mensen. De omgang die zij hebben is halaal, en voorspel is een van de zaken die niet alleen is toegestaan maar zelfs is aangeraden in de Islaam. De man heeft een bepaald recht op zijn vrouw, maar de vrouw heeft ongetwijfeld ook rechten over de man.

Het is aan te bevelen dat wanneer een man zijn vrouw wil benaderen, haar vriendelijkheid te tonen, zoals haar iets te drinken aanbieden, enz. In een h'adieth overgeleverd door Asmaa-e bint Yazid ibn as-Sakan staat vermeld: " Ik verfraaide "Aa-ieshah voor de boodschapper (Allah's vrede en genade zij met hem) en riep hem daarna te komen om haar ongesluierd te zien. Hij kwam, zat naast haar en bracht een grote beker melk waaruit hij dronk. Daarna bood hij het "Aa-ieshah aan. Maar zij liet haar hoofd zakken en voelde zich verlegen. Ik berispte haar en zei tegen haar: 'neem van de hand van de profeet (Allah's vrede en genade zij met hem)' Ze nam het vervolgens en dronk wat. Toen zei de profeet (Allah's vrede en genade zij met hem) tegen haar: 'geef wat aan jouw metgezellin.' Op dat moment zei ik; 'o boodschapper van Allah, neem het liever zelf en drink, en geef het dan uit jouw hand aan mij.' Hij naam het, dronk wat en bood het toen aan mij aan. Ik ging zitten en zette het op mijn knieën. Toen begon ik het rond te draaien en volgde en volgde het met mijn lippen teneinde de plek te raken van waar de profeet (Allah's vrede en genade zij met hem) had gedronken. (Bron; Etiquette van het Huwelijk, van Sheikh Al-Albaanie, moge Allah hem genadig zijn)

Voor de rest is het toegestaan om te doen wat u wilt met uw huwelijkspartner, zolang u de verboden zaken in acht neemt (bijvoorbeeld, het verbod op gemeenschap tijdens haar menstruatie, en het verbod haar te penetreren in haar anus (sodomie))

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN