Vraag & Antwoord

Is een reis naar Mekka als toerist gelijk aan de H'adjj?

Ik ben Inshaa-allah van plan om samen met een vriend van mij naar Mekkah te gaan om daar als toeristen alles te gaan bekijken, dus ook naar de locaties te gaan waar je als pelgrim ook heen gaat. Mijn vraag is , geld dit ook als een pelgrims tocht of worden daar ook bepaalde eisen aan gesteld, of staat deze geplande reis van ons gelijk als elke "andere" reis?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste broeder

Het is voor een moslim verplicht om minstens eenmaal in zijn of haar leven de bedevaart te verrichten als men daar de mogelijkheden voor heeft. Het verrichten van de H'adjj is de vijfde zuil van de Islaam. De profeet heeft gezegd: "De Islaam is gebaseerd op vijf zuilen: De verklaring dat er geen God bestaat dan Allah en dat Mohammed Zijn dienaar en boodschapper is, het verrichten van het gebed, het betalen van de zakaat, het vasten tijdens de ramadan en het verrichten van de H'adjj." (al-Boekhaarie 8 en Moesliem 16).

Allah zegt in de Qor-aan: "En Allah heeft voor de mensen de bedevaart verplicht gesteld, (voor hen) die in staat zijn daarheen op weg te gaan." (Soerat Aal-"Imraan 97).

Het is een verplichting voor een moslim om als pelgrim Mekkah binnen te komen. U kunt meerdere intenties nemen bij het bezoeken van het land maar het belangrijkste is dat u als H'aadj of Moe'tamir het heilige land moet binnenkomen. Besef dat er heel veel mensen zijn die niet in staat zijn om zo een reis te financieren

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN