Bibliotheek

Wees een dienaar van Allah

584 keer gelezen

Wees een dienaar van Allah

O mens! Wie heeft jou geschapen? Wie voorziet in jouw behoefte? Wie schenkt jou voorzieningen uit de aarde en de hemel? Dat doet Allah (de Verhevene)!! Wat belet je om Hem zuiver te aanbidden? Weet dat Allah (de Verhevene) ons enkel en alleen geschapen heeft om Hem te aanbidden. Allah (de Verhevene) zegt in de Qor-aan: “En Ik heb de Djinn en de mens slechts geschapen om Mij te dienen.” Soerat Ad-Dzaariyaat (51), aayah 56. En Allah (de Verhevene) zegt ook: “En het wereldse leven is niets dan spel en vermaak. En het huis van het Hiernamaals is beter voor degenen die (Allah) vrezen. Begrijpen jullie dan niet?” Soerat Al-An’aam (6), aayah 32. Allaahoe Akbar!! Het wereldse leven is niets waard in vergelijking met het Hiernamaals. Het Paradijs… dat is waar we voor moeten werken!! Onze geliefde profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: “Maak gebruik van je gezondheid vóór je ziekte, en van je leven vòòr je dood.” Overgeleverd door Al-Boekhaarie.

O mens! Is er iemand die onvoorbereid op reis wil gaan? Heb jij genoeg goede daden voorbereid die je mee zult nemen naar je graf? Want waarlijk, je neemt niemand van je familie en niets van je bezittingen of rijkdom mee, alléén je daden. Of ben je er zeker van dat je morgen nog leeft?! Dat je nog een lang leven hebt te gaan en Allah (de Verhevene) later wel zult gehoorzamen?! 

Niemand kan jou morgen beloven. Allah (de Verhevene) zegt in de Qor-aan: “En zeg zeker nooit over iets: “Voorwaar, dat zal ik morgen doen.” Soerat Al-Kahf (18), aayah 23. Soebh’aana llaah!! En de prachtige Woorden van Allah (de Verhevene) gaan verder: “(Zeg) slechts: “Indien Allah het wenst,” en herinner je jouw Heer indien jij vergeet, en zeg: “Hopelijk zal mijn Heer mij leiden naar wat dichterbij is van deze Leiding.” Soerat Al-Kahf (18), aayah 24.

O mens! Vergeet Allah (de Verhevene) niet, anders zal Hij jou jezelf doen vergeten. Gedenk Allah (de Verhevene) veelvuldig en Zijn Gunsten die Hij aan ons schenkt. Hij is Degene Die ons voedt en kleedt, Hij is Degene Die onze dankbaarheid verdient en Hij is Degene Die alleen het recht heeft om aanbeden te worden! Roep niet de woede van Allah (de Verhevene) over je door Hem ongehoorzaam te zijn. Niemand is in staat om Zijn woede te verdragen. 

Gehoorzaam Allah (de Verhevene) en Zijn boodschapper (Allah’s vrede en zegen zij met hem)! Gebruik hierbij de Qor-aan en de zuivere Soennah van de geliefde profeet Moh’ammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem). 

Doe dit zodat je tot de bewoners van het Paradijs zult behoren. Het Paradijs waaronder door de rivieren stromen. Degenen die geloven en goede werken verrichten zullen erin versierd worden met kettingen van goud en groene gewaden van zijde en brokaat. 

Mashaa-e llaah!!! Bewandel de weg van de Islaam en je zult het ware geluk ondervinden!!

En Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. En de vredesgroeten en zegeningen zij met de profeet Moh’ammed, zijn familie en al zijn metgezellen.

Maandblad Wij Moslims, Jaargang 5, nr. 10


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN