Bibliotheek

. God de Schepper?

Wij menselijke wezens bewonen de aarde die een van de negen planeten is van ons universum. Er zijn veel andere universums, planeten en manen die in het heelal aanwezig zijn waar de mens nog niet van op de hoogte is. De mens weet niet eens zeker wanneer de tijd begon en wanneer hij zal eindigen! 

Kan er een einde zijn zonder begin of een resultaat zonder oorzaak? 

Kan er een universum zijn zonder dieren, vogels, mineralen, groenten, planeten, sterren, melkwegen en andere objecten, dat volgens een foutloos systeem loopt zonder behulp van een controleur of meester? 

Kan er een leger zijn zonder een bevelhebber, een school zonder hoofd? 

De ultieme bron of kracht van al deze dingen kan niet zomaar toeval zijn. Zelfs een toeval heeft een oorzaak of bron. Deze oorzaak van alle oorzaken, bron van alle bronnen is niets anders dan het Soevereine. Mensen noemen hem bij verschillende namen: God, geest, natuur, Jehova, Bagwan of Allah maar de laatstgenoemde is de enige en ultieme Allah. 

De naam Allah is accuraat daar het geen sekse bevat, meervoud of vervoeging. Allah staat in het Arabisch en Aramees voor de enige Soevereine. Hij is degene die datgene je rondom je heen ziet of voelt, bezield of onbezield, dood of levend, groot of klein, geschapen en veroorzaakt heeft. Niets is eeuwig of blijvend behalve Hij.

Wij kunnen Hem niet zien daar hij oneindig is, die ook tijd en ruimte gecreëerd heeft maar er niet door beheerst wordt. Hij heeft alles om ons heen voor ons geschapen om positief, niet negatief gebruikt te worden, daar Hij welwillend en liefhebbend is. 

Wat er in de hemelen is en wat er op de aarde is prijst Allah (God) en Hij is de machtige, de wijze. Hij heeft de heerschappij over de hemelen en aarde. Hij geeft leven en laat sterven en Hij is almachtig. Hij is de eerste en de laatste, de zichtbare en de verborgene en Hij is alwetend. Hij is het die de hemelen en de aarde in zes dagen geschapen heeft. Toen vestigde Hij zich op de troon. Hij kent wat in de aarde gaat en wat eruit komt, wat uit de hemel afdaalt en wat erin opstijgt en Hij is met jullie waar jullie zijn. Allah (God) doorziet wel wat jullie doen.(57:1-4). 

Zeg: < Hij is Allah (God) als enige, Allah de bestendige. Hij heeft niet verwekt en is niet verwekt en niet een is er aan Hem gelijkwaardig.> (112: 1 - 4).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN