Bibliotheek

. Waarom Islam?

Ter afsluiting van onze discussie kun je voor jezelf fysiek en mentaal afleiden dat de Islam de enige religie is vanaf het begin van de mensheid en geschiedenis tot het einde ervan. 

Het is niet alleen een dogma of ritueel, deze levenswijze is de drijvende kracht bij al je daden. Het leven is niet een doel op zich, maar een middel tot het bereiken van een verhevener doel. Het doel is het bereiken van de waarheid en verlossing door serieuze aanbidding.

De aanbidding is niet alleen het gebed maar ook de erkenning van de soevereine eenheid en het leiden van het hele leven volgens Zijn leiding.

De Soevereine, Allah heeft jouw aanbidding niet nodig terwijl jij die wel nodig hebt voor je eigen bestwil, in deze vergankelijke wereld en sterfelijk bestaan en voor een gezegend eeuwigdurende leven in het hiernamaals.

Dit kan door het uitspreken van de woorden met diepgeloof: 

Er is niets waard om aanbeden te worden behalve Allah. 

Door Moslim te worden open je de deur voor vrede en verlossing. 

Dit is de reden dat niet-moslims van alle leeftijden wereldwijd vrijwillig voor hun eigen verlossing de Islam accepteerden.

De recente die je kent zijn slechts een paar van de miljoenen. enkele zijn: 

Mohammed Assaad uit Oostenrijk, Siddieq en Selma Buckley uit Australië, Marmadauke Pickthall an Youssef Islam (voormalig popzanger Cat Stevens) uit Groot- Brittanie, Bilal Philips uit Canada en Jamaica, Datima Zuesten uit  Tsjechoslowakije, 

Ali Yol uit Denemarken. Dr. Selmen Beoist en Roger Garander uit Frankrijk, Najimoeramony uit Ghana, Dr. R.L. Miliama en Faisal Mohammed uit Nederland, Mohammed Hobomm en Fatima Lemyer uit Duitsland, Abdoerahman Patel en Amier Ali Dawoed uit India, Toyo uit Japan, Ibrahim Kianjung uit Korea, Dr., Khalid Dilo Santos uit de Filipijnen, Osman Abdallah uit Thailand, Malcolm X en Mohammed Ali Clay en Mike Tyson en M.C. Hammer uit de Verenigde Staten.

In deze chaotische, conflict- en frustratievolle wereld is het vestigen van de Islam in je persoonlijk, familie en collectief leven de enige weg naar orde en vrijheid. Als je eenmaal moslim bent word je een gelijkwaardig lid van de menselijke broederschap die de barrières van kleur, klasse, territorium en taal breken. 

Door het praktiseren van de levenswijze zoals beschreven in de heilige koran en de overleveringen van de profeet (vrede zij met hem) word je een echte moslim met bescherming en vergiffenis van je heer Allah en vestig je, door je goede daden, vrede.

Er kan geen betere keus voor man of vrouw, jong of oud, zwart of blank, bruin of geel zijn, dan het accepteren van de Islam en zeker te zijn van verlossing.

Zeg: <Mensen van het boek (Joden en Christenen)! Komt tot een uitspraak die voor jullie en voor ons gezamenlijk juist is. Dat wij alleen Allah (God) dienen, dat wij niets aan Hem als metgezel toevoegen en dat wij elkaar niet tot heren naast Allah (God) nemen.> Als zij zich echter afkeren, zeg dan :<Getuigt dat wij (aan Allah) onderworpenen zijn.> (3:64).

En jullie god is een god, geeft jullie dus over aan Hem en verkondigt het goede nieuws aan hen die nederig vertrouwen. (22:34). 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN