Bibliotheek

. Is de Islam de laatste/volmaakte religie?

Je hebt gezien dat een religie een complete levenswijze is en niet beperkt wordt tot bepaalde (religieuze) diensten of rituelen in gebedshuizen alleen, waarbij het grootste gedeelte van je leven gereserveerd blijft voor kwaad, egoïsme of sensueel genot. In tegenstelling tot andere religies definieert de Islam dus een levenswijze in z’n geheel door geopenbaarde leiding. Naar iedere gemeenschap zijn sinds het ontstaan van de mens profeten gekomen met dezelfde boodschap namelijk het aanbidden van een God zonder deelgenoten. En in deze aanbidding zijn niet alleen je gebeden inbegrepen maar alle activiteiten als een goed persoon, als een liefhebbend familielid en een plichtsgetrouwe burger van de maatschappij in zijn geheel.

Het is het vestigen   van broederschap voor de mensheid van en vooruitgang in het materiële en spirituele aspect van de hele persoonlijkheid van de mens op aarde. Al hetgeen dat goed is wordt verkondigd en gepraktiseerd en alles dat slecht is wordt verboden en bestraft zoals gesteld in de sjaria-(koran en sunnah). De logische leiding van de profeten en boeken kwamen tot een einde, in Mohammed (vrede zij met hem) en de koran, 1400 jaar geleden. Dit is de Islam, de laatste en vervolmaakte religie die door de gehele mensheid gevolgd dient te worden.

De koran was niet alleen leiding voor de mensheid 1400 jaar geleden, toen de helft van de wereld onder zijn invloed kwam, 

maar zelfs daarna tot de dag van vandaag. En dit zal zo blijven tot de laatste dag van deze wereld op elk gebied waar het betrekking op heeft. Moderne wetenschap en theologie ontdekken nog iedere dag slechts het verborgene, zijn diepte en de waarheid.

Heden heb Ik jullie godsdienst voor jullie voltooid, Mijn genade aan jullie volledig bewezen en de Islam als godsdienst voor jullie goedgevonden (5:3).

Het is deze religie, die afkomstig is uit het woestijnzand van Arabië en nu in alle landen van de wereld aanwezig is, die begrijpelijk is en voor de gehele mensheid is bestemd. 

Het aantal moslims overschrijdt vandaag de dag de een miljard.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN