Bibliotheek

. Andere rechten/plichten.

 

Zodra je een moslim wordt met een bewust geloof en je de vier andere verplichte daden van aanbidding uitvoert zullen meer heilzame rechten en plichten voegen  om van jou een deugdzaam persoon te maken. Sommige daarvan zijn verplicht en andere naar keuze die zowel voor jou als voor de maatschappij rondom jou nuttig zijn. Enkele die meer verplicht zijn, zijn:

1. Het verkrijgen van kennis (‘Ilm) of je nu vrouw of man bent.

2. Het zich inspannen de wet van Allah in jezelf en bij anderen te vestigen met inzet van je leven en bezittingen (Jihad). 

3. Het uitnodigen van mensen naar het goede en het afzien van het slechte (da’wa)

4. Het proberen van het vestigen van gerechtigheid en het zelf rechtvaardig  zijn.

5. het vermijden van verboden zaken en daden en het gebruiken van toegestane zaken die goed voor je zijn voorgeschreven in de Koran (Halal/Haraam).

Het ter keuze-gestelde is veelzijdig en als gedeelte van het hebben en houden, voorbeelden van wat wel en niet mag worden in de koran en de overleveringen  van de profeet (vrede zij met hem) aangetoond. Wanneer je, je plichten als man of vrouw nakomt worden je rechten op leven, vrijheid, bezit en waardigheid voor je gegarandeerd in deze wereld en met een grotere beloning van al je goede daden in het hiernamaals.

 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN