Bibliotheek

. Wat/Waarom aanbidding?

In het algemeen betekent aanbidding het volgen van gebedsrituelen, vasten, offeren enzovoorts. 

Maar het echte aanbidden ligt in het praktiseren van het goede en het vermijden van het slechte volgens de goddelijke leiding. 

Dit wordt niet beperkt tot rituele gebeden thuis, in een tempel, kerk, synagoge of moskee.

Religies hebben de neiging je naar het goede pad te leiden. 

Ten gevolge van het verlies van de originele goddelijke leiding, die aan ieder volk door Allah door middel van Zijn boodschappers gezonden is, blijft die goddelijke leiding vervangen door menselijke leiding gebaseerd op eigen manipulaties en wijzigingen en verminkingen van hun goddelijke boeken. 

Atheïsten claimen zelfs dat zij de goden van hun eigen lot zijn en de vrije denkers maken zich niet druk om een hogere missie van het sterfelijke bestaan. Epicuristen geloven in dierlijke gewoontes van eten, drinken en gelukkig zijn. 

Maar de mens, het sterfelijke en rationele wezen in verwarring en frustratie, kan niet ontkomen aan zijn hogere lot van het bereiken van de Waarheid. De Waarheid komt niet van de sterfelijke mens beperkt in tijd en ruimte maar van de Eeuwige, Soevereine d.m.v. Zijn boeken gezonden met Zijn menselijke boodschappers ten goede van de mensheid. 

Enkel de leiding van de koran, die ongewijzigd en onveranderbaar blijft en in oorspronkelijke zuiverheid geopenbaard is aan de laatste profeet Mohammed (vrede zij met hem). Deze koran vraagt jou de aanbidding te verrichten zoals de andere geopenbaarde boeken. 

En de aanbidding in dit boek van de Islam is voor je eigen bestwil en dient uitgevoerd te worden in je gebed, studie, werk, vrije tijd en iedere fase van je leven of je nu jong, oud, man of vrouw bent. 

Vroomheid is niet dat jullie je gezichten naar het oosten en het westen wendt, maar vroom is wie gelooft in Allah (God), in de laatste dag, in de engelen, in het boek en in de profeten en wie zijn bezit, hoe lief hij dat ook heeft, geeft aan de verwanten, de wezen, de behoeftigen, aan hem die onderweg is, aan de bedelaars en voor (de vrijkoop van ) de slaven, en wie de salaat verricht en de zakaat geeft en wie hun verbintenis nakomen, als zij een verbintenis zijn aangegaan en wie volhardend zijn in tegenspoed en rampspoed en ten tijde van strijd. Zij zijn het die oprecht zijn en dat zijn de godvrezenden (2:177).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN