Bibliotheek

. Heeft de mens (goddelijke) leiding nodig?

De mens is niet alleen sterfelijk maar eveneens zondigend. Zijn kennis en beoordelingsvaardigheid wordt eveneens beperkt door tijd, ruimte en ervaring. 

Hij heeft geen controle over zijn eigen geboorte of dood. 

Hij kan noch zijn toekomst noch hetgeen zich achter de muur bevindt, zien. Hij wordt geboren met intelligentie van een vrije wil, zodoende is hij verantwoordelijk voor zijn eigen manier van leven.

De gelukkigen genieten voordeel van kennis en leiding, maar anderen tasten rond in duisternis en ellende. Leiding komt of wel van de mens of van het bovennatuurlijke. De leiding van de mens van beperkte macht of middelen zal zeker per definitie beperkt en onvolledig zijn. Enkel de leiding van de soevereine, eeuwigdurende macht, is betrouwbaar. De verheven Heer leidt de mens d.m.v. Zijn profeten en boeken ten nutte van de mensheid. De mens moet deze profeten en hun boodschap leren kennen om achter de Waarheid en de manieren  om deze Waarheid te praktiseren, te komen. Deze leiding is eeuwig en goddelijk in tegenstelling tot de leiding van de sterfelijke en zondigende mens. 

Profeten zijn stervelingen, maar geïnspireerd door goddelijke openbaringen die aan hun gezonden zijn door de onsterfelijke en niet vergissende of zondigende Heiligheid zelf, in verschillende tijden en plaatsen en voor verschillende mensen voor de liefde van Zijn schepping.

De boeken en profeten zijn gekomen voor de mensen van Azië, Afrika, Europa, Amerika en anderen. Maar deze boeken gingen grotendeels verloren of werden vervalst in de geschiedenis van miljoenen jaren.

Deze leiding die kwam met de eerste mens Adam ging door met Noch, Abraham, Mozes, David, Jezus en Mohammed (vrede en zegeningen zij met hen) en vele andere onbekende profeten. 

De boodschap der leiding was compleet en kreeg zijn uiteindelijke vorm voor de gehele mensheid in Mohammed (vrede zij met hem) de laatste profeet, in het allerlaatste onveranderbare boek, de heilige koran.

Wij hebben de vermaning neergezonden en Wij waken erover. (15:9).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN