Bibliotheek

De drie fundamenten en haar bewijzen en de vier basisregels voor het pure monotheïsme

Door Sheikh Mohammed Ibn ‘Abdel-Wahhaab

Hoofdstukken

1. De drie fundamenten en haar bewijzen
2. Het eerste fundament
3. Het tweede fundament
4. Het derde fundament
5. Vier basisregels voor het pure monotheïsme
6. Eerste regel
7. Tweede regel
8. Derde regel
9. Vierde regel
12688 keer gelezen

. Vier basisregels voor het pure monotheïsme

Allah de Almachtige, Heer van de Glorieuze Troon, ik bid dat Hij jou, beste lezer, zal leiden in deze wereld en de volgende; dat Hij jou altijd zal zegenen, waar je ook bent; dat Hij jou één van degenen maakt, die Zijn Gunsten herkennen, die standvastig blijven wanneer ze moeilijkheden treffen en berouw tonen en Zijn vergiffenis zoeken wanneer ze ongehoorzaam zijn of zondigen. Deze drie eigenschappen zijn de kenmerken van succes.

Weet dat zuivere aanbidding en monotheïsme, wat de religie van Abraham (vrede zij met hem) is, bestaat uit het aanbidden van Allah alleen, en volledig toewijden aan Zijn aanbidding. Allah heeft gezegd (vertaling): "En Ik heb de djinn en de mens slechts geschapen om Mij te aanbidden." Soerat Ad-Dzaarieyaat (51), aayah 56.

Zodra je weet dat Allah jou geschapen heeft om Hem te aanbidden, zal je je realiseren dat er geen dienaarschap kan zijn zonder zuiver monotheïsme (Arabisch: Tawh’ied). Net zoals dat het gebed niet geaccepteerd wordt zonder reinheid en er geen sprake kan zijn van reinheid als men onrein is, is er geen aanbidding van Allah wanneer men anderen met Hem vereenzelvigt (Arabisch: Shirk). Door anderen naast Allah te stellen bevuilt men de aanbidding en zo worden daden vruchteloos en wordt men verdoemd tot het eeuwige hellevuur (moge Allah ons hiertegen beschermen). Wanneer je dit erkent, beste lezer, dan zal je je realiseren dat je grootste zorg moet zijn dat je over deze kennis beschikt, zodat Allah je redt van de afschuwelijke bestemming van de Hel. Allah de Verhevene heeft gezegd: "Waarlijk, Allah vergeeft niet dat men iets met Hem vereenzelvigt, maar Hij zal al hetgeen daarbuiten staat vergeven, wie Hij wil. En wie iets met Allah vereenzelvigt, heeft inderdaad een zeer grote zonde begaan." Soerat An-nisaa-e (4), aayah 48. [toevoeging van de vertaler: we dienen op te merken dat Allah de Verhevene degene vergeeft (inshaa-e llah) die anderen met Hem vereenzelvigt, of anderen naast hem aanbeden heeft, zolang ze berouw tonen voor hun dood.] Deze essentiële kennis bestaat uit vier basisregels, die Allah de Verhevene heeft genoemd in Zijn Boek.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN