Bibliotheek

. Twee redenen

Hij heeft twee redenen gegeven om te bewijzen dat Jezus (vrede zij met hem) God is, namelijk:

(1) “Wanneer wij zeggen dat Jezus een godheid is, dan bedoelen wij niet dat hij de Vader is. Hij is één met de Vader, en deelt daarom Zijn Aard en Eigenschappen.”

(2) “Hij is in elk aspect hetzelfde als de Vader maar is zelf niet de Vader.”

Samenvattend is volgens hem Jezus God, omdat hij de Eigenschappen van God heeft en in elk aspect hetzelfde is als God. De twee redenen die hij geeft, die zogenaamd de goddelijkheid van Jezus moeten bewijzen zijn zo kinderlijk dat het meer dan genoeg zegt over zijn opleiding.

We zullen meerdere citaten uit de Bijbel geven die bewijzen dat Jezus de Eigenschappen van God niet deelt, en dat hij ook niet in elk aspect hetzelfde is als God. Dit bewijst, dat hij dus nooit God had kunnen zijn. We geven in dit boek de citaten zonder commentaar omdat de Bijbel voor zichzelf spreekt. Om te zeggen dat Jezus God is of een zoon van God is niet alleen een bespotting van Goddelijkheid, maar ook godslastering van de laagste rang, en een belediging van het menselijk intellect! (Opmerking; tenzij anders vermeld staat worden alle citaten gehaald uit de Statenvertaling. In de paragrafen hebben we de naam van Jezus vervangen door “God” tussen aanhalingstekens om de belachelijkheid te laten zien van het idee dat Jezus God zou zijn.)


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN